Rummy kortspil

By | oktober 26, 2014

Antal deltagere: 2-6
Spilletid: Op mod en time
Antal kort: 52
Kortgivning: Hver spiller skal have 10 kort ved 2 deltagere, 7 kort ved 3 eller 4 deltagere og 6 kort ved 5 eller 6 deltagere. Kortene, som bliver til overs lægges i en bunke med billedsiden nedad. Vend det øverste kort fra bunken og læg det ved siden af bunken med billedsiden opad.
Værdi: Kongerne er højest og Esserne er lavest.

Rummy spilleregler – Sådan spiller man Rummy

1. Man skal samle kombinationer, mindst tre kort af samme værdi eller i en sekvens i samme farve.

2. Forhånden begynder med at trække et kort fra bunken, eller et kort ved siden af bunken. Herefter lægger han/hun et kort ned ved siden af bunken.
3. Har man en kombination, så skal den lægges ned når man har tur, dvs, efter man har trukket et kort op og inden man lægger et kort ned.
4. Næste spiller til venstre, gør herefter det samme. Hvis spilleren allerede har kombinationer på bordet, så må han/hun bygge videre på denne kombination. Ligger der f.eks. tre ottere på bordet, så kan man lægge den fjerde til. Man må også gerne bygge videre på sekvenser, med et eller flere kort, som passer.
5. Der kan lægges flere kombinationer ud på samme tid.
6. Hvis sidste kort i bunken tages op, så vender man afsmidningsbunken ved siden af og laver en ny bunke til at trække fra.
7. Hvis man er uopmærksom og ligger et kort ned i bunken, som kan bruges til en kombination på bordet, så må den af de andre deltagere som først opdager det, og siger Rummy, tage kortet og lægge det ned til den rette kombination.
8. Hvis en spiller lægger sit sidste kort ned ved siden af bunken og lukker spillet, så er det slut. Man kan ikke lukke ved at lægge de sidste kort ned i en kombination.
9. Spillet stopper nu og de andre deltagere må ikke lægge kort ned. Sidder man tilbage med kort på hånden, så giver de strafpoint.

Point
Konge, Dame, Knægt og 10’ere = 10 straf point
9’ere = 9 straf point
8’ere = 8 straf point
Osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *