Bezzerwizzer Kompakt

By | december 31, 2013

Kompakt AabentMangler du nye spørgsmål til dit Bezzerwizzer spil? Eller mangler du en rejsevenlig udgave af det populære quizspil? Hvis ja, så er svaret her: Bezzerwizzer Kompakt. Bezzerwizzer Kompakt er 3.000 helt nye spørgsmål som du ikke har set i dine udgaver af Bezzerwizzer. Spørgsmålene er indenfor de klassiske 20 emner som du med garanti kender. Ellers kan du også se emner på nedenstående billede.

 

Bezzerwizzer komptakSpilleregler til Bezzerwizzer Kompakt

Bezzerwizzer Kompakt er et quizspil, hvor både paratviden og taktik afgør, hvem der vidner.

Spillets 3.000 spørgsmål er inddelt i 20 emner. Holdene svarer enten på et spørgsmål i deres eget emne eller prøver lykken og zwapper sig til et af modstandernes emner. Det gælder også om at svare på de spørgsmål, som modstanderne ikke kan klare – men man får kun point, hvis man satser rigtigt. Vinderen er det hold, der først opnår 20 point.

Før spillet går i gang

Deltagerne inddeles i hold. Et hold kan bestå af én eller flere deltagere. Jo flere hold der dannes, desto mere bliver spillet præget af taktik og drilleri. Aftal, hvilket hold der begynder, og hvem der fører point på blokken.

Spillets gang

Et spil består af flere runder. I én runde har hvert hold én gang.

Første runde starter med, at alle hold får en BEZZERWIZZER, som de beholder gennem hele spillet. Derefter trækker holdende hver en emnebrik fra posen. Det første hold kan nu vælge at svare på spørgsmålet i det emne, som holdet har trukket, eller at zwappe (Se ”Zwap”) emnebrikken med modstandernes emnebrik.

Holdet afslører derefter, hvilket emne det skal have et spørgsmål i, og spørgsmålet læses op. Hvis holdet svarer rigtigt, får holdet 3 point. Et forkert svar giver 0 point. Når holdet har svaret, lægges emnebrikken til side, og holdets point noteres på blokken.

Turen går herefter videre med urets retning til det næste hold, som også kan vælge at zwappe sin emnebrik. Runder fortsætter, indtil alle hold har fået et spørgsmål. Når alle hold har haft tur, begynder en ny runde med, at hvert hold trækker en ny brik fra posen.

Denne spilgang fortsætter, indtil der er fundet en vinder (se ’spillets afgørelse’). Retten til at begynde skifter med urets retning, hver gang en ny runde begynder.

Når posen er tom eller indeholder færre brikker end antallet af hold, lægges alle brikker tilbage i posen, hvorefter spilgangen fortsætter. Der trækkes et nyt spørgsmålskort for hvert spørgsmål.

Spillets afgørelse

Vinderen er det hold, der først når 20 point. Dog skal runden spilles færdig, hvis et eller flere af de andre hold også har muligheden for at nå 20 point i samme runde.

Hvis to eller flere hold har nået 20 point eller derover, trækker hvert af disse hold en brik fra posen og besvarer et spørgsmål i det trukne emne. Dette fortsætter, indtil kun ét hold svarer rigtigt og dermed vinder spillet.

Zwap

Hvis et hold ikke ønsker at besvare et spørgsmål i det trukne emne, kan det vælge at zwappe (bytte) emnet med et af de andre hold. Holdet kan ikke vide, hvilket emne det zwapper til, da emnebrikkerne skal holdes skjult. Brikkerne må heller ikke afsløres for de øvrige hold, når der zwappes. Holdet må først afsløre sit emne, når det er holdets tur til at få læst et spørgsmål op. Det sidste hold i runden kan ikke zwappe, da de andre hold ikke har emnebrikker tilbage af zwappe med.

Bezzerwizzer

Når et hold skal besvare et spørgsmål. Kan et af de andre hold bezzerwizze (angribe) ved at sige ’bezzerwizzer’. Dermed får holdet, der bezzerwizzer, muligheden for at få point ved at svare på et spørgsmål, som det forsvarende hold ikke kan svare på.

Et spørgsmål kan kun bezzerwizzes én gang, og retten til at bezzerwizze tilfalder det hold, der først siger bezzerwizzer. Holdende må kun bezzerwizze én gang hver pr. runde.

Når et hold har bezzerwizzet, skal dets BEZZERWIZZER vendes med bagsiden opad, og den må først vendes om igen, når en ny runde begynder.

Alle hold genvinder retten til at bezzerwizze, når en ny runde begynder.

Der må bezzerwizzes, lige så snart emnet bliver afsløret, men kun indtil det forsvarende hold afgiver sit svar.

Hvis det forsvarende hold svarer rigtigt på sit spørgsmål, kan holdet, der har bezzerwizzet, ikke få point, men det mister derimod retten til at bezzerwizze igen i den igangværende runde. Kun hvis det forsvarende hold svarer forkert, kan holdet, der har bezzerwizzet, få point.

Pointene afhænger af, hvornår der bezzerwizzes, og om holdet svarer rigtigt. Hvis der bezzerwizzes, inden spørgsmålet er stillet er der 2 point på spil. Hvis der bezzerwizzes, efter spørgsmålet er stilles, er der kun 1 point på spil.

Pointene går til holdet, der bezzerwizzer, hvis dette hold svarer rigtigt, men hvis holdet, der bezzerwizzer, svarer forkert eller melder pas, går pointene til det forsvarende hold. Det forsvarende hold kan dermed få point, selv om det svarer forkert på sit spørgsmål.

Oplæseren må gerne bezzerwizze. Hvis hun ønsker at bezzerwizze, inden spørgsmålet er stills må hun naturligvis først se spørgsmålet, efter hun har sagt bezzerwizzer.

Tøm posen – et hurtigt spil

I stedet for at spille til 20 point spilles der, til posen er tom. Vinderen er det hold, der har flest point, når posen er tømt eller ikke indeholder nok brikker til en ny runde.

For mere information om Bezzerwizzer Kompakt tag et kig på producentens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *