Emil fra Lønneberg

By | oktober 20, 2014

Indhold

Spilleplade (med værkstedet og 8 felter med Emil-skarnsstreger)

1 terning
5 spillebrikker
8 kort med Emil-skarnsstreger
1 Emil-kort

Emil Fra Lønneberg spilleregler – Sådan spiller man Emil Fra Lønneberg spillet

Den spiller, som har Emil-kortet, er Emil. Når man er Emil, skal man lave skarnsstreger. Skarnsstregerne laver du ved at flytte rundt til forskellige steder på spillepladen. Lykkes det for dig, må du beholde et kort med skarnsstreger som bevis på, at du har været med til det.

Forberedelser

Læg spillepladen på bordet foran jer og vælg hver en spillebrik. Alle slår med terningen én gang. Den, som slår det højeste antal øjne, må vælge, fra hvilken blå prik han eller hun vil begynde at spille. Det er klogt at vælge et sted så nær værkstedet som muligt. Derefter vælger de andre hvilket sted, de vil begynde fra i forhold til, hvad de har slået med terningen.
Turen går fra venstre mod højre.

Når spillet begynder sidder Emil i værkstedet, som er i øverste højre hjørne på spillepladen. Læg Emil-kortet i nærheden af værkstedet.

Bland kortene grundigt. Læg dem i en bunke med bagsiden opad ved siden af spillepladen.

Spillet begynder

I skal begynde med at forsøge at befri Emil fra værkstedet. Slå med terningen på skift og flyt spillebrikkerne mod værkstedet. Den spiller, som først kommer frem, må starte med at være Emil. Hvis du står 3 felter fra værkstedet, kommer du frem til det, hvis du slår enten 3, 4, 5 eller 6.

Du må flytte i en hvilken som helst retning, men ikke både frem og tilbage i samme tur.

Der må ikke stå to spillere på samme sten. Flyt din spillebrik fremad til nærmeste ledige sten.

Når du kommer frem til Emil:

1) Tag Emil-kortet og læg det ved siden af dig. Nu er det dig, der er Emil.

2) Tag et kort fra bunken, men vis det ikke til de andre.

3) Slå en gang til med terningen og gå i retning af den samme skarnsstreg på spillepladen. Du skal ikke afsløre for de andre, hvor du er på vej hen.

Lykkes det for dig at nå frem til “skarnsstregen” uden at blive taget til fange, må du beholde kortet.

Spillet fortsætter

Nu begynder jagten! Alle andre spillere skal nu forsøge at indhente Emil.

Når du har indhentet Emil:

1) Du behøver ikke at slå det nøjagtige antal med terningen. (Slår du en 4’er, og står du kun 2 felter fra Emil, når du ham).

2) Den spiller, som tidligere var Emil, skal anbringe sin spillebrik i værkstedet og fortsætte derfra.

3) Den spiller, som nu bliver Emil, overtager Emil-kortet og skarnsstreg-kortet. Kig på det, men vis det ikke til nogen anden. Nu er det dig, der skal begive dig mod skarnsstregen

Hvis Emil indhenter en anden spiller, sker der ingenting.

 

Når Emil kommer frem til skarnsstregen

Når du er Emil og kommer frem til den skarnsstreg, som du har på kortet, må du beholde det. Læg det foran dig som bevis på, at du har lavet skarnsstregen.

Derefter laver han en ny skarnsstreg

Du som er Emil tager nu et nyt kort fra bunken uden at vise det til de andre spillere. Slå med tern ingen og begiv dig mod den nye skarnsstreg. Når Emil først er kommet igang, finder han på nye skarnsstreger hele tiden. De anre spillere skal nu forsøge at fange Emil igen.

Sådan slutter spillet

Spillet er slut, når der ikke er flere kort i bunken. Den spiller, som har lavet flest skarnsstreger, dvs, har flest kort, har vundet. Hvis to spillere har det samme antal kort, vinder den spiller, som først når frem til værkstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *