Olsen

By | september 24, 2014

Olsen er et sjovt og let lært kortspil for hele familien. Olsen minder en smule om spillet UNO som mange sikkert kender. Olsen kortspillet er et rigtig godt begynder kortspil, hvor de mindste skal lære at holde kortene på hånden og tænke taktisk. Dog uden at det bliver alt for taktisk så de ikke kan finde ud af det. Når børnene har fået styr på Olsen, kan i passende udvide med flere kortspil, som giver en rigtig god taktisk forståelse for børn. Hvis I vil spille flere kortspil findes der f.eks. et kortspil med 20 forskellige kortspil som kan lære børnene (og de voksne) at spille forskellige kortspil.

Antal deltagere: 3-6
Spilletid: Et hurtigt spil
Antal kort: 52
Kortgivning: Hver spiller skal have 7 kort. De resterende kort lægges en bunke med billedsiden nedad (aftræksbunken), og øverste kort fra bunken vendes om og lægges med billedsiden opad ved siden at bunken (afsmidningsbunken).
Værdi: Kortenes værdi = antallet af øjne på kortene. Esserne er = 1 og Kongerne= 13.

Olsen spilleregler – Sådan spiller man Olsen

1. Spillet går ud på, at først at slippe at med alle sine kort.
2. Spilleren til venstre for kortgiver, begynder. Han/hun skal lægge et kort ud fra sin hånd, på det åbne kort på bordet. Kortet skal have samme værdi eller samme farve. Ligger der en klør 7, så skal man altså enten lægge en klør eller en 7’er.
3. Kan man ikke lægge ned, så skal man tage et kort op fra aftræksbunken. Passer dette kort, så lægges det ned, Ellers beholder man det og turen går videre til næste spiller.
4. 8’erne gælder som jokere. Har man en 8’er på hånden kan den lægges ned på afsmidningsbunken og man bestemmer nu selv, hvilken farve der skal fortsættes med. Ligger der en spar 4, så kan man altså bestemme at der skal fortsættes i ruder.
5. 2’erne er strafkort. Spiller man en 2’er ud, så skal næste spiller trække 2 kort op og må ikke lægge nogen
kort ned. (Heller ikke hvis man sidder med en 2’er eller en 8’er).
6. Har en spiller et kort tilbage, så skal man sige til de andre spillere, at man er lige ved at lukke. Det gør man ved at sige Olsen, når man lægger sit næstsidste kort ned.
7. Glemmer man at sige Olsen, så må man ikke lukke i næste omgang — men er tvunget til at tage et kort op fra bunken.
8. Den som først slipper at med sine kort vinder spillet.

One thought on “Olsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *