Vild med dyr

By | januar 26, 2014

_1_vild-med-dyr-fritVild med dyr er et anderledes og sjovt quizspil om dyr. Hvor deltagerne skal teste deres viden indenfor 5 dyrerelateret emner:

  • Lilla – Blød & Nær (Husdyr og landbrugsdyr)
  • Blå – Næb & Finner (Fugle, fisk og havpattedyr)
  • Sandfarvet – Vild & Varm (Vildtlevende pattedyr)
  • Grøn: Kryb & Kravl (Insekter, frøer, padder og krybdyr)
  • Hvid: Fis & ballade (opgaver og udfordringer)

Vild med dyr kan spilles af 2-4 deltagere fra 7 års alderen af. Udover at få et hammer sjovt spil får du også et års-medlemskab af Dyrenes Beskyttelse til en værdi af 250 kroner.

Vild med dyr spilleregler

Før spillet går i gang:

Deltagerne vælger deres dyr (spillebrik) og sætter det på dets bosted (et af spillepladens hjørner). Det slås med terningen om, hvem der starter (højeste antal øjne starter). Turen går herefter i urets retning.

Spilleregler

Det går spillet ud på: Det gælder om, at samle tre poter i hver af de fire kategoriers farve. Når man har tre poter i én farve, har man lukket kategorien. Man samler poterne ved at svare på et spørgsmål/løse en opgave. Et kort trækkes og spørgsmålet stilles af den deltager, der sidder til højre for ham/hende, der har sin tur. Svarer man korrekt på et spørgsmål, får man en pote i kategoriens farve.

Den hvide kategori er noget ganske særligt. Lander man på et hvidt felt, skal man selv trække et kort, da man måske skal udføre en opgave, som de andre skal gætte. Man læser kortet højt for de andre deltagere, dog ALDRIG den information, der eventuelt står i parentes, for her fremgår svaret på den opgave, de andre deltagere skal gætte. Man kan i den hvide kategori blive udsat for lidt af hvert – både af god og dårlig karakter. Til gengæld kan man selv bestemme, hvilken farve pote, man vil have, når man har løst en opgave.

_1_giforside

I opgaver, hvor andre deltagere skal gætte, hvad man tegner, mimer eller beskriver, skal den, der gætter rigtigt og den der har løst opgaven, slå med terningen om, hvem der vinder en pote efter eget valg. Højeste antal øjne på terningen vinder.

Har man tre poter i samme farve, har man lukket kategorien og man får ikke yderligere poter, hvis man svarer korrekt på et spørgsmål i kategorien. Ligeledes gælder det, at hvis man har tre poter i én farve, kan man hverken få stjålet poter eller modtage poter i denne kategori.

Sådan spilles spillet:

For at komme ud fra sit bosted skal man svare på et spørgsmål. Man vælger selv hvilken kategori, man vil have et spørgsmål fra (dog ikke den hvide). Svarer man korrekt på spørgsmålet, må man hoppe ud på startfeltet udenfor sit bosted. Man modtager ikke en pote for et rigtigt svar, når man forlader sit bosted.

Man kan bevæge sig i begge retninger på spillepladen, men man har kun én tur i hver runde. Hvis man landet på et felt, hvis kategori, man allerede har lukket (fået 3 poter i) og svarer korrekt på spørgsmålet, får man ikke en pote i denne kategori. Man må dog slå igen med terningen og rykke til et nyt felt og så fremdeles indtil man enten svarer forkert på et spørgsmål eller modtager en pote i en endnu ikke lukket kategori.

Hvis man på sin tur rundt på pladen lander på et felt, hvor der står en anden deltager, slår man deltageren hjem til deltagerens eget bosted.

Er man sendt hjem på sit bosted, skal man igen, som når spillet starter, svare på et spørgsmål efter eget valg i en af de fire kategorier (ikke den hvide), for at komme ud på startfeltet. Man modtager heller ikke her en pote for korrekt svar når man rykker ud på startfeltet.

Sådan vindes spillet:

Når man har lukket alle kategorier (med 3 poter i hver farve) skal man begive sig tilbage til sit bosted for at svare på et sidste spørgsmål. Man hopper ikke direkte tilbage til sit bosted, men følger poterne på spillepladen og svarer på spørgsmålene på sin vej. De andre deltagere vælger, hvilken kategori, man skal stilles det afgørende spørgsmål i (de kan dog ikke vælge den hvide). Hvis man svarer korrekt på det afgørende spørgsmål, har man vundet. Hvis ikke, skal man i efterfølgende runde på ny svare på et spørgsmål, for at vinde spille

Spillereglerne til Vild med dyr bliver på 2 min. forklaret i nedenstående video.

På den danske producents hjemmeside kan du læse mere om spillet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *