A-Å rejsespil

By | november 27, 2013

A-Å rejsespilDet underholdende familiespil i en praktisk rejseudgave. Dyst om hvem der først får fyldt bogstavarket. “Moderspillet” A-Å vandt titlen som Årets Voksenspil i 2009. Så du kan roligt prøve dette spil også. Der er rigtig mange timers underholdning i spillet.

A-Å rejseversionen kan spilles af 2 eller flere spillere fra 8 års alderen af. Et spil tager fra 20 minutter og opefter.

A-Å Rejsespil spilleregler

Målet med spillet

Spillerne konkurrerer om, hvem der først får fyldt sit bogstavark med forbogstavet fra de ord, som man får fra de forskellige kategorier undervejs i spillet.

Forberedelser

Læg kortene på bordet, så alle kan nå dem, med tekstsiden nedad. Hver spiller/hvert hold tager et bogstavark fra blokken. Spillerne kaster ét kast med terningen, og den som får det højeste antal øjne starter spillet. Spilleren, til venstre for den som skal starte, tager timeglasset.

Sådan spiller man

Spilleren som skal starte kaster terningen, og antallet af øjne på terningen afgør hvilken kategori på kortet, der skal spilles om. Spilleren tager et kort og læser den valgte kategori højt. Så vendes timeglasset, og han/hun nævner så mange ord som muligt fra den valgte kategori, som starter med de forbogstaver, der ikke er brugt fra hans/hendes bogstavark. De andre spillere fungerer som dommere og for hvert godkendt ord, må spilleren, som har tur, strege det bogstav, som ordet begynder med, over på sit bogstavark. Når tiden er løbet ud, går turen videre til næste spiller i urets retning. Eksempel: Kategorien er fisk og spilleren i tur nævner for eksempel følgende fisk: rødspætte, ål, laks og kan strege bogstaverne R, L og Å over. Hvis man slår en 5ér, må man strege et hvilket som helst bogstav over. Turen går herefter videre til næste spiller i urets retning.

At stjæle

Hvis man slår en 6ér kan spilleren, som har tur, stjæle et bogstav, som han/hun mangler, fra en af de andre spillere på samme måde som under en normal runde. Spilleren vælger selv hvem han/hun vil stjæle et bogstav fra, kaster terningen for at finde en kategori og timeglasset vendes. Det stjålne bogstav krydses af på bogstavarket. Spilleren, hvis bogstav blev stjålet, kan krydset det af igen når han/hun, under sin næste tur, har held med at vinde det tilbage (se billede).

Vinderen

Den spiller/ det hold som først får streget alle sine bogstaver over på sit bogstavark, har vundet spillet.

For mere information tag et kig hos papskubber eller hos producenten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *