Aces in the Pot

By | februar 23, 2014

Aces in the Pot er et klassisk amerikansk terningespil for 4-10 deltagere. Hver deltager skal bruge to terninger og to mønter/jetoner.

Spilleregler til Aces in the Pot

Formål med spillet: At side tilbage med den sidste mønt og hermed undgå at slå en 6’er i tre slag efter hinanden.
Sådan spiller man: Alle deltagere lægger deres to mønter/jetoner på bordet. Find ud af hvem som skal begynde. Turen går med urets retning.
Når man har tur, så skal man slå med begge terninger. Slår man en 1’er så skal man lægge en af sine mønter/jetoner i puljen på midten af bordet. I dette spil kaldes det at slå en 1’er for “an ace” derfra stammer navnet på spillet. Hvis man slår en 6’er, så skal man give en af sine mønter til sidemanden til venstre for en. Alle andre slag har ingen effekt.
Hvis man slår to 1‘ere så skal man lægge begge sine mønter i puljen. Slår man to 6’ere, så skal man aflevere begge sine mønter til sidemanden til venstre for en selv (Hvis man har to mønter tilbage. Ellers afleverer man kun en) Hvis man har en mønt tilbage og slår 1-6 så skal man også aflevere den sidste mønt til puljen.
Hvis man har mistet begge sine mønter, så må man ikke slå igen. Man er dog stadig med i spillet, da sidemanden til højre for en, skal give dig en mønt, hvis han/hun slår en 6’er!
Spillet fortsætter indtil der kun er en mønt tilbage, som ikke er afleveret til puljen. Spilleren med
denne mønt tager så terningerne og skal nu slå tre gange efter hinanden. Hvis vedkommende ikke slår en 6’er under de tre slag, så vinder han/hun puljen. Hvis han/hun slår en 6’er så går turen videre til næste spiller, som får den sidste mønt og nu skal prøve at slå tre gange i træk uden at slå en 6’er.
Vinderen er den som sidder med den sidste mønt og undgår at slå en 6’er i tre slag efter hinanden. Han/hun vinder puljen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *