Bezzerwizzer Mini Familie

By | december 1, 2013

Bezzerwizzer Mini FamilieDen vel nok mest populære serie af quizspil i Danmark er uden tvivl Bezzerwizzer. Bezzerwizzer Mini Familie er en lille og kompakt udgave som er god at have med på farten. 150 forskellige emner med 4 spørgsmål i hvert emne giver 600 spørgsmål.

Dyst om hvem der er familiens Besserwisser og test jeres paratviden. I spillet findes emner som: Vejret, Verdensrummet, Popsange, Sport Med B og mange flere. Til hvert spørgsmål følger svarmuligheder som børnene kan få mens de voksne må klare sig uden.

Et spil tager typisk 5-10 minutter, men i bestemmer selv hvor mange runder i vil spille og kan selv bestemme længden af jeres spil.

Lad den bedste Besserwisser vinde!

Spilleregler til BezzerWizzer Mini Familie

  • Inden spillet begynder, skal I beslutte, om I vil spille med eller uden svarmuligheder. Hvis der både er voksne og børn blandt spillerne, anbefales det, at kun børnene får svarmulighederne.
  • Hver spillet tager et blad fra blokken til at notere sine svar på. Der vælges en oplæser, som også kan være med til at quizze. Oplæseren trækker det forreste spørgsmålskort fra æsken og læser emnet øverst på koret højt for alle spillere.
  • Oplæseren læser spørgsmål A højt, og alle voksne spillere noterer deres svar. Derefter læser oplæseren de tre svarmuligheder til spørgsmålene højt – de står på hovedet udfor spørgsmålene – og børnene skriver deres svar ned. Dette gentages for spørgsmål B, C og D.
  • Derefter skal hver spiller satse 1-4 point på hvert af sine fire svar ved at sætte et kryds i felterne til højre for svarene. Der skal satses et forskelligt antal point på hvert af de fire svar.
  • Når du sætter dit kryds, skal du overveje, hvilke svar du er mest sikker på, OG om der er spørgsmål, hvor du tror, du er den eneste, der har svaret rigtigt. Det giver nemlig dobbelt point at være en Bezzerwizzer – den eneste, der kender svaret.

Bezzerwizzer Mini Familie udpakket

Sådan fører I point

  • Spillerne afslører deres svar på spørgsmål A, og derefter læser oplæseren det korrekte svar højt – det står nederst på bagsiden af spørgsmålskortet.
  • De spillere, som har svaret rigtigt, får det antal point, som de har satset på deres svar. Et forkert svar giver nul point.
  • Er der kun én spiller, der har svaret rigtigt på spørgsmålet er denne spiller en Bezzerwizzer og får fordoblet sine point for dette spørgsmål.
  • Derefter afsløres svarene på spørgsmål B, C og D, og spillerne noterer deres point på samme måde.
  • Til slut lægger hver spiller sine point for de fire svar sammen. Vinderen er den spiller, som har fået flest point.

Tip:

Inden spillet begynder, kan I aftale, om børnene må få svarmuligheder til alle spørgsmålene eller kun må få et vist antal pr. runde. Hvis børnene har forskellige aldre, kan I tilpasse sværhedsgraden ved at tillade svarmuligheder oftere til de mindre børn.

Du kan læse mere om spillet på producentens hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *