Fængsel terningspil

By | marts 5, 2014

Fængsel er et gammelt terningespil, som stammer helt tilbage fra trediveårskrigen i det 17. århundrede, hvor soldaterne spillede fængsel. Fængsel er for 3-10 spillere.

Der skal bruges jetoner (25-30 pr. spiller), en blyant eller kuglepen og et papir til at tegne spillepladen på.

3 4 5
6 7 8
9 10 11

Spilleregler til fængsel

Formål med spillet: At blive den sidste tilbageværende deltager i spillet, efter at alle de andre er ”sat i fængsel” efter at have mistet deres jetoner.

Sådan spillet man: Læg spillepladen på midten af bordet, så alle kan nå. Del jetonerne ud, så alle får det samme antal. Vælg en spiller, der skal begynde. Turen går i urets retning.

Når man har tur, så slår man med begge terninger og lægger tallene sammen.

Hvis summen af de to terninger ikke er 2, 7 eller 12 og det tilsvarende felt på pladen er ledigt, så lægger man det antal jetoner på spillepladen som feltet angiver. Eksempel: Summen af dit slag er 6 og felt nummer 6 er ledigt. Så lægger du 6 jetoner i dette felt.

Hvis summen af de to terninger ikke er 2, 7 eller 12 men det tilsvarende felt på pladen er optaget, skal man tage de jetoner som ligger på feltet og placere dem i sin bunke foran sig. Man har så lov til at slå en ekstra gang, hvis man ønsker det, eller man kan lade turen gå videre til næste deltager.

Hvis summen af dit slag er 7, så skal man lægge 7 jetoner på dette flet, uanset om der allerede ligger jetoner på feltet.

Hvis summen af dit slag er 2 eller 12, så er man heldig og vinder alle de jetoner, der ligger på alle felterne på spillepladen. Herefter skal man slå igen. Hvis man igen slår 2 eller 12, skal man nu fylde alle felterne med sine jetoner – tre på felt 3 osv. Har man ikke nok jetoner til alle felter, så starter man med det laveste nummer og fortsætter så langt som muligt. Hvis man i anden omgang slår andet end 2 eller 12, fortsætter man som beskrevet ovenfor.

Hvis man mister alle sine jetoner, er man ude af spillet. Hvis man ikke har nok jetoner til et felt, placerer man dem som man har. Vinderen er den spiller, der til sidst sidder alene med jetoner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *