Finish terningspil

By | marts 3, 2014

I Finish skal man forsøge at færdiggøre slagene fra den forrige deltager, mens man på samme tid prøver at slutte runden for at vinde jetoner. Finish er for 3-5 deltagere. Man skal bruge seks terninger, papir, blyant og 10 jetoner til hver spiller.
Formål med spillet: At blive den eneste tilbageværende deltager i spillet, efterhånden som de andre ryger ud.
Sådan spiller man: Tegn en spilleplade, som vist, med bogstaverne F-l-N-l-S-H og numrene i- 6 nedenunder dem.

F I N I S H
1 2 3 4 5 6

Vælg en spiller, der skal begynde og lad turen fortsætte med urets retning.
Den som starter, skal slå med alle seks terninger. Hvis han/hun slår en i’er og måske også flere tal på række, så skal de lægges på de respektive tal på pladen. De resterende terninger går nu videre til næste deltager. Han/hun skal nu prøve at lave et slag, som kan lægges til de andre terninger i rækken fra 1-6.
Hvis en spiller ikke kan lægge terninger til rækken, så skal vedkommende betale samme antal jetoner til puljen, som svarer til det antal af bogstaver der ikke er dækket med en terning. Hvis en spiller
færdiggøre rækken med en 6’er, så modtager vedkommende en jeton fra hver al de andre
spillere.
Eksempel (med fire spillere) A starter med at slå 1-2- 3-6-6-1. A lægger nu terningerne med 1, 2 og 3 på de tilsvarende numre på spillepladen. B slår med de resterende tre terninger og får 4-1-3. B lægger nu sin 4’er ned på nummer 4. C slår med de to resterende terninger og får 6-2. Da C ikke kan lægge til rækkefølgen med tal, så skal C betale 2 jetoner til puljen (da to tal i rækken endnu ikke er dækket). D slår 5-5 og lægge den ene 5’er ned på tallet fem. A slå nu med den sidste terning og er heldig at slå en 6’er og kan herved færdiggøre rækken med tal. A modtager nu en jeton fra alle de andre deltagere. B starter en ny runde med at slå med alle seks terninger.

Hvis man mister sin sidste jeton, så er man ude af spillet. Den sidste tilbageværende deltager i spillet vinder puljen. Hvis den spiller der skal starte en ny runde er heldig og slår 1-2-3-4-5-6, så har vedkommende vundet spillet med det samme og modtager alle de andres jetoner.  Nu skulle du meget gerne have styr på terningespillet Finish.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *