Kameron Terningspil

By | marts 11, 2014

Dette spil har en interessant feature, som mangler i Yatzy. Kategorierne bliver lukket en efter en, hvilket gør det sværere for de uheldige spillere. Kameron kan spilles af 2-4 spillere. Man skal bruge fem terninger, papir og blyant.

Spilleregler til Kameron Terningspil

Formål med spillet: At score så mange point som muligt, ved at slå forskellige kombinationer.
Sådan spiller man: Tegn et pointskema som vist. Vælg hvem som skal begynde, turen går herefter med urets retning.
Når man har tur, så slår man med terningerne.
Efter det første slag har man lov til at slå to ekstra slag — ligesom i yatzy — Efter hvert slag, må man lægge terninger til side. Til forskel fra yatzy så må man ikke tage terninger som er sat til side med i de næste slag. Hvis man f.eks. har lagt to 6’ere til side efter første slag, så må man ikke røre dem mere, men skal lade dem ligge, hvis man vælger at slå flere gange.
De specielle kategorier scorer et bestemt antal point som vist. Med undtagelse af Fuldt Hus, som scorer summen af de fem terninger. De specielle kategorier er markeret med grå baggrund på blokken.

I nummerkategorierne scorer man point som i yatzy hvor summen svarer til antallet at øjne på terningerne. F.eks. tre 4’ere vil give 12 point.Den første spiller, som får point i en af de specielle kategorier (fem ens, big straight, small straight, fuldt hus) skriver sin score i det respektive telt og krydser så de andre spillers tilsvarende felt at. Det betyder at de er lukket og ikke kan bruges at de andre spillere. Det gælder altså om at komme tørst i hver kategori.
De respektive nummerkategorier (fra 6 og ned til 1) er lukket så snart summen at fem eller flere
terninger er blevet indsat.

Eksempel: En anden spiller har allerede scoret 20 point for fire 5’ere i sin kolonne, I din tur slår du tre 5’ere og scorer 15 point i din kolonne. Nu er den kategori lukket for de andre spillere, da der nu er brugt fem terninger på tværs af denne kategori.
Der er ikke nogen grænse for hvor mange runder man spiller. Så længe en kategori er åben, så bliver man ved med at spille. Hvis man laver et slag, som ikke kan bruges til noget, så skal man ikke skrive 0 i en af kategorierne. Man giver bare terningerne videre til den næste spiller. Man skal dog altid, hvis det er muligt, skrive sin score ind i et at felterne. Hvis man gik efter en straight men slog 1-2-4-4-6, så skal man skrive sine point ind i i’er, 2’er, 4’er eller 6’er feltet, hvis et af dem ikke er lukket.
Når alle kategorier er lukket, så slutter spillet. Spilleren med det højeste antal point vinder spillet.
Variant: Kategorien fire ens bruges normalt ikke i Kameron. Man kan dog tilføje kategorien til pointskemaet ligesom i Yatzy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *