Killer terningspil

By | marts 9, 2014

Killer terningespillet er inspireret efter dartspillet af samme navn. En interessant ting ved spillet, er at man kan blive ved med at tilføje point i de forskellige kategorier indtil alle spillere har opnået point i samme kategori og hermed lukket kategorien. For 2-5 spillere. Man skal bruge fem terninger, papir og blyant.

Spilleregler til Killer terningspil

Formål med spillet: At scorer så mange point som muligt.
Sådan spiller man: Tegn et pointskema som vist. Vælg en som skal begynde og lad turen gå med urets retning.
Når man skal slå, så slår man med alle fem terninger. Man kan så vælge at slå en ekstra gang med alle terninger. Herefter skal man skrive sine point ind i skemaet. Bemærk! Man kan score point i flere kategorier under sin tur.

1 2 3
4 5 6

Point beregnes som følger:
TRIPLE: Tre terninger som viser det samme antal. Slår man f.eks. 5-5-5, så skriver man 15 point i dette felt.
BULLS EYE: To Par, som skal være forskellige. Man scorer summen af alle fire terninger. Slår man 3-3-6-6, så scorer man 18 point.
DOUBLES: Et Par. Slår man f.eks. 4-4, så scorer man 8 point. Bemærk at her kan man score to par på samme tid uanset om de er ens eller forskellige. Slår man f.eks. 4-4-5- 5, så kan man score 18 point. Slår man 3-3-3-3, så scorer man 12 point i dette felt.
SEQUENCES: Fire terninger som viser en straight. Enten 1-2-3-4 eller 2-3-4-5 eller 3-4-5-6. Man scorer summen af de fire terninger. Slår man 1-2-3-4 så får man 10 point i dette felt.
NUMMER 1 TIL 6: Hver terning giver det tilsvarende antal point, som terningen viser. F.eks. hvis man slår 6-6, så scorer man 12 point i 6’er kategorien. For at åbne en kategori så skal man bruge summen at mindst tre terninger den første gang. Herefter kan man frit lægge point til så længe kategorien er åben, ved brug af helt ned til en terning.
Eksempel: Man slår 1-2-4-5-5 og lægger de to 5’ere til side. Slår en gang mere og får 1-3-5. Da man ikke har åbnet 5’er kategorien så gør man det nu med de tre 5’ere og noterer 15 point. Man havde også tidligere åbnet 3’er kategorien så nu tilføjer man 3 point i denne kategori. Den sidste 1’er kan ikke bruges til noget, da 1’er kategorien ikke er åbnet. Dette slutter din tur, som går videre til næste spiller.
Man kan blive ved med at føje point til en kategori, indtil den sidste spiller føjer point til samme kategori og hermed lukker den for alle spillere. For at holde styr på hvilke kategorier, som er lukket, kan man sætte et lille kryds ud for kategorien.
Så snart den sidste kategori er lukket, så slutter spillet. Alle spillere tæller deres point sammen og spilleren med flest point vinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *