Mexico Terningespil

By | marts 17, 2014

Terningespillet Mexico er for 2-6 deltagere og spilles med 2 terninger. Udover de 2 terninger skal hver deltager bruge 1 ekstra terning til pointberegning. Har I ikke så mange terninger kan man også føre point ved at bruge jetoner eller papir og kuglepen.

Spilleregler til Mexico

Formål med spillet: At blive den sidste som sidder tilbage i spillet, efter at alle andre er blevet tvunget ud på grund af lave kombinationer.

Sådan spiller man: Alle deltagere lægger den ekstra terning foran sig med 6-tallet opad. Vælg en som skal begynde, og turen fortsætter i urets retning.

Man spiller flere runder og i hver runde vil spilleren med den laveste kombination, miste et ”liv” – dette vises ved at terningen vendes til den næste lavere værdi. Alle startet altså med 6 ”liv” og hvis man ender på 0, så dør man og er ude af spillet.

Når man har tur, så slår man med begge terninger ude på midten af bordet. Hvis man ikke er tilfreds med resultatet, så må man slå en gang til, og dette kan man gøre endnu en gang. Man har maksimalt 3 forsøg og man skal slå med begge terninger i hvert forsøg.

Det bedst mulige slag er ”Mexico” 2-1

Lige efter ”Mexico” kommer par med 6-6 som det højeste og 1-1 som det laveste.

Efter par, kommer slag med to forskellige numre, hvor det højeste nummer altid ”bestemmer” og nævnes først: 6-5 er den højeste kombination efterfulgt af 6-4, 6-3, 6-2, 6-1, 5-4, 5-3 osv. Hele vejen ned til 3-1, som det laveste, man kan slå.

Når alle deltagere har slået, så er det den som slog den laveste kombination i runden, der mister et liv. Eksempel: A slår 5-4, B slår 2-2, C slår 6-1 og D slår 4-4. A har slået den laveste kombination og mister hermed et liv. Hun/han skal nu vende sin terning fra 6 til 5. Hvis to eller flere deltagere deler den laveste kombination, så mister de alle et liv.

Ekstra regel: Hvis der bliver slået ”Mexico” 2-1 u eb runde, så mister deltageren som slår den laveste kombination i runden, to liv.

Når man er nede på 0, er man ude af spillet. Der spilles videre indtil der kun er en deltager tilbage i spillet. Hvis to eller flere deltagere sidder med 1 liv og alle bliver slået ud af runde pga. at alle slår samme kombination, så ender spillet som et ”dødt” spil uden en vinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *