Pay The Rent terningspil

By | marts 15, 2014

Navnet stammer fra opfinderen, som brugte sine gevinster fra dette spil, til at betale sin husleje med. For 3-6 deltagere. Man skal bruge tre terninger, jetoner og seks forskellige markørbrikker (en for 1‘ere, en for 2’ere osv.) Seks almindelige spillekort fra Es og op til seks kan bruges til markering.

Spilleregler til Pay The Rent

Formål med spillet: At vinde gevinster ved at slå forskellige kombinationer.
Sådan spiller man: Bestem hvem der skal begynde. Turen går med urets retning. Alle deltagere skal starte med samme antal jetoner (indsats)
Før et hvert slag, skal alle deltagere lægge en jeton i puljen. Den som skal begynder starter så med at slå alle tre terninger.
Hvis slaget giver tre forskellige udfald, så forbliver puljen urørt. Den vil dog forøges da alle skal lægge en jeton i puljen inden næste spillers tur.
Hvis alle tre terninger giver samme resultat (eks. 3-3-3). Så vinder man hele puljen. Det er nu næste spillers tur og alle deltagere gør deres indsats til puljen inden der bliver slået med terningerne.
Hvis to af terningerne har samme udfald, så tager man den tilsvarende markør og lægger foran sig (eks. Man slår 4-4-5 og tager den markør som viser 4) Puljen forbliver urørt men vokser ved den næste indsats inden næste spillers tur.
Den næste gang en deltager slår det samme par (f.eks. 4-4-1), så deles puljen mellem vedkommende og den spiller som sidder med 4’er markøren. Hvis puljen ikke kan deles ligeligt, så forbliver overskydende jetoner i puljen til næste runde. (hvis du har markøren og det er dig, som slår det samme par igen, så tilfalder hele puljen dig).

Undervejs i spillet, kan flere spillere sidde med en markør eller flere. Så snart nogen vinder puljen, fjernes alle markører fra bordet, og en ny pulje startes.
Hvis man spiller med at en af deltagerne er bankør, så har han/hun altid den 6. markør og modtager derfor altid det halve af puljen, hver gang et par med 6 bliver slået for anden gang. Det var på den måde, at opfinderen kunne betale sin husleje!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *