Mikado

By | oktober 29, 2013

mikadoMikado er et sjovt spil, som kræver en stille hånd og stor koncentration. Målet er at samle flest point, ved at løfte pinde fra bordet, en ad gangen.

Mikado kan spilles af 2 eller flere deltagere fra 7 års alderen af. Deltagerne bestemmer selv, hvor lang tid de vil spille.

Sådan spiller man Mikado

Den yngste deltager starter. Han/hun tager alle pindene i sin hånd. Han/hun lader hånden hvile på bordet og slipper så alle pindene. Nu ligger de alle rodet sammen i en bunke på bordet. Man kan også bare lade pindene falde ned på bordet. Pointen er blot at få pindene til at ligge i en rodet bunke.

Nu skal samme spiller så starte med at løfte en pind fra bunken. Man må kun løfte én pind op ad gangen, og de andre pinde må ikke røre sig. Når man først har rørt en pind, skal man prøve at løfte samme pind fra bunken. Spilleren kan fortsætte med at fjerne pinde fra bordet så længe de andre pinde i bunken ikke flytter/rører sig. Hvis en af de andre pinde flytter/rører sig, går turen videre til den næste spiller.

Den pind som spilleren var i gang med at flytte, skal blive liggende i bunken. Når en spiller får held med at fjerne Mikado pinden (pinden med den blå spiral) må han/hun bruge Mikado pinden som hjælp til at løfte de andre pinde.

Point markering

1 Mikado pind med blå spiral, 20 point.

5 pinde med blå-rød-blå ringe, 5 point hver.

5 pinde med rød-blå-rød-blå ringe, 5 point hver.

15 pinde med blå-gul-rød ringe. 3 point hver.

15 pinde med blå-rød ringe, 2 point hver.

mikado 2

Vinderen

Spillet er slut, når alle pinde er fjernet fra bunken. Spillerne tæller nu deres point sammen, og den som har flest point, har vundet. Den spiller, som får lov til at starte, har en fordel i forhold til de andre spillere. Derfor vil det være en god idé at spille flere runder, så alle får mulighed for at starte. Til sidst kan man så se, hvem der har vundet flest runder.

Spillet indeholder:

41 pinde og regler.

 

Læs mere om spillet på producentens hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *