Quiz Battle Brætspil

By | oktober 30, 2013

quiz battleQuiz Battle er nu kommet som brætspil og hvilket spil. Et samarbejde mellem Planeto, Illustreret Videnskab og den Danske spilproducent Game InVentorS har ført til tilblivelsen af Quiz Battle Brætspil.

Spillet kan spilles fra 12 års alderen af 2-4 deltagere eller i hold.

Du kender sikkert til Quiz Battle fra din mobil eller tablet? Har du prøvet at spille Quiz Battle før vil du uden tvivl elske brætspillet som virkelig har formået at få det bedste frem i spillet.

De velkendte mekanismer fra App’en er med i brætspilsudgaven  hvor der dystes i følgende spørgsmålskategorier:

 • Sport og fritid
 • Historie
 • Underholdning
 • Geografi
 • Videnskab og natur
 • Kunst og litteratur

Quiz Battle spilleregler

Se videoen af hvad spillet går ud på nedenfor, eller læs reglerne efter videoen.

 

Målet med spillet:

Deltagerne kæmper om først at komme af med deres brikker ved at svare korrekt på spørgsmål inden for seks forskellige kategorier. Vinderen er den spiller, som først kommer af med alle sine brikker.

Forberedelse:

 1. Hver deltager modtager fra start to almindelige kategoribrikker og en stjernebrik i hver af de seks farver. Deltagerne får desuden en stofpose hver, hvori de hver især lægger deres i alt 18 brikker.
 2. Spillepladen og de to æsker med spørgsmålskort placeres på bordet.
 3. De 24 stjernekort blandes godt og placeres ved siden af spillepladen.
 4. Den fælles markørbrik placeres på bordet ud for spillepladens startfelt (lilla cirkel med firkant)
 5. Hver deltager trækker – uden at kigge – syv brikker fra sin egen pose og placerer dem synligt på bordet foran sig.

Nu kan spillet gå i gang. Den yngste deltager begynder, og herefter går turen i urets retning.

Spørgsmål og svar:

Hvert af de 400 spørgsmålskort indeholder på forsiden et spørgsmål i hver af spillets seks kategorier samt fire svarmuligheder til hvert spørgsmål. På bagsiden er to af de fire svarmuligheder gentaget, og det korrekte svar er omgivet af en hvid streg. De to svarmuligheder på bagsiden af spørgsmålskortene læses kun op, når en deltager spiller stjernekortet 50/50.

Spillets gang:

I hver tur får deltageren to muligheder for at skille sig af med brikker ved at svare korrekt på spørgsmål.

Det foregår hver gang således:

 1. Fra spillets start placeres den første brik altid på startfeltet. Deltageren placerer herefter en eller (hvis det er tilladt) flere af sinde syv brikker på et felt, der støder op til den fælles markørbrik. Brikkerne må kun placeres lodret eller vandret ud for markørbrikken – aldrig diagonalt.
 2. Deltageren til højre har altid til opgave at læse spørgsmål og svarmuligheder op, mens deltageren til venstre lytter med og holder sig parat. Deltageren i tur får naturligvis et spørgsmål i den kategori, der svarer til den eller de brikker, som netop er lagt på spillepladen.
 3. Kan deltageren i tur svare korrekt på spørgsmålet, vendes deltagerens brik(ker) og bliver liggende på spillepladen med bagsiden opad. Herefter placeres den fælles markørbrik ovenpå.
 4. Kan deltageren i tur IKKE svare korrekt, fjerner han eller hun sin(e) brik(ker) fra spillepladen. Deltageren til venstre får nu chancen for at svare på spørgsmålet.
 • Svarer deltageren til venstre korrekt, må han eller hun lægge en valgfri brik (altså ikke nødvendigvis i spørgsmålets farve) på feltet med bagsiden opad. Herefter placeres den fælles markørbrik ovenpå. Til sidst trækker deltageren til venstre en ny brik fra sin pose.
 • Svarer deltageren til venstre forkert foretager han eller hun sig ingenting.

Punkterne 1-4 udføres to gange i hver deltagers tur. Hvis deltageren har haft held til at skille sig af med nogle af sine syv brikker efter to spørgsmål, trækker deltageren det samme antal brikker fra sin pose, hvis det er muligt så der igen ligger syv brikker på bordet. Herefter går turen videre til den næste deltager i urets retning.

Bonusfelter:

quiz battle spilleplade

Spillepladen består af 81 felter, hvoraf de 60 er normale felter og 21 er bonusfelter.

Bonusfelterne giver deltagerne mulighed for at skille sig af med flere brikker på én gang. Man behøver dog ikke at lægge flere brikker på et bonusfelt og man må gerne lægge én brik i en anden farve. Bonusfelter optræder i flere udgaver:

 • x2 – Her må deltagerne lægge op til to brikker i bonusfeltets farve.
 • x3 – Her må deltagerne lægge op til tre brikker i bonusfeltets farve.
 • På de grå bonusfelter må deltagerne selv vælge brikkernes farve, så længe de alle har samme farve.

Der kan ikke lægges en brik:

Hvis en deltager er forhindret i at lægge en brik, fordi der ikke er ledige felter omkring markørbrikken, må deltageren frit placere en eller – hvis der er tale om et bonusfelt – flere af sine brikker på et felt et andet sted på spillepladen. Feltet skal dog ligge ved siden af et felt, hvor der allerede ligger en eller flere brikker.

Stjernekort:

Stjernekort giver en stribe taktiske muligheder. Det fremgår af hvert stjernekort, hvordan og hvornår det kan anvendes. Stjernekort får man ved at lægge en stjernebrik på spillepladen og svare korrekt på spørgsmålet.

Man får også et stjernekort, hvis man placerer to eller tre brikker på et bonusfelt og en af brikkerne er en stjernebrik.

En Deltager må gerne spille flere stjernekort i løbet af sin tur, men man kan kun få eller anvende stjernekort, når det er ens egen tur. Det vil sige, at man aldrig kan få et stjernekort ved at svare på en anden deltagers spørgsmål. Man kan heller ikke spille et stjernekort, når man svarer på en anden deltagers spørgsmål.

Bemærk: Spiller en deltager stjernekortet 50/50 og svarer forkert er konsekvensen, at modstanderen til venstre får lov at lægge en brik ned på pladen efter eget valg, da det korrekte svar jo er giver på forhånd.

Quiz Battle for to deltagere:

Quiz Battle fungerer fint for 2 deltagere. Dog bortfalder her reglen om, at spørgsmål sendes videre til en modstander ved forkert svar.

Spilvariant for øvede quizzere:

Hvis man ønsker et mere udfordrende spil, kan de fire svarmuligheder udelades, når spørgsmålet læses op. Det gør spillets sværhedsgrad en del højere.

Spilvariant med handicap:

Hvis man spiller Quiz Battle sammen med børn, så kan man vælge at give en eller flere deltagere en fordel, som gør spillet nemmere for dem, end for deres modstandere.

Eksempelvis ved at:

1. Børns spørgsmål ikke kan gå viere til de øvrige deltagere ved forkert svar.

2. Børn altid kun får 2 svarmuligheder – nemlig de svarmuligheder, der står på bagsiden af spørgsmålskortet.

3. De voksne deltagere får ingen svarmuligheder.

4. Kun børn kan anvende stjernekort.

 

Mere information om Quiz Battle kan fås på producentens hjemmeside

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *