terningespil med pokerterninger

By | marts 27, 2014

Pokerterninger blev opfundet i slutningen af det 19. århundrede, hvor billederne af de seks højeste
spillekort blev ført over på terninger. Der findes en hel familie af forskellige poker spil, hvor man bruger pokerterninger. Man skal først notere sig rækkefølgen af de forskellige kombinationer med pokerterninger. Nedenfor starter vi gned den højeste kombination først.
FEM ENS: Alle fem terninger viser det samme symbol, f.eks. fem konger. En højere fem ens slår en lavere fem ens. Fem esser er det højeste og fem niere er det laveste af fem ens.
FIRE ENS: Fire at terningerne viser det samme symbol, f.eks. fire bønder. En højere fire ens slår en laver fire ens. Den femte terning bestemmer! Højeste vinder.
FULDT HUS: Tre ens plus et par, f.eks. tre i 10’ere og to esser. Hvis to spillere begge har fuldt hus, så vil den højeste af tre ens vinde. Hvis disse er ens så vil den højeste af to par vinde.
STRAIGHT: Alle fem terninger viser en sekvens, enten Es-Konge-Dronning-Bonde-10 eller Konge-Dronning-Bonde-10-9. Den højeste straight vinder.
TRE ENS: Tre af terningerne viser det samme symbol, f.eks. tre Dronninger. Den højeste Tre Ens vinder. Hvis to spillere har den samme Tre Ens så er det den højeste af de to sidste terninger, som vinder. Hvis de er ens, så er det den højeste at den femte terning, som vinder.
TO PAR: To forskellige par, f.eks. Konge-Konge- 9-9. Hvis to spillere begge slår To Par, så er det det højeste par som vinder. Hvis de er ens, så er det det højeste at det sidste par som vinder. Er de stadig ens, så er det den højeste af den 5. terninger som vinder.
ET PAR: Et par hvor de sidste tre terninger ikke danner en kombination, feks. Es-Es-10-Konge-9. Hvis to spillere slår et par, så er det det højeste par, der vinder. Hvis de er ens, så er det den højeste fra de tre sidste terninger som vinder.
Alternativ regel: Somme tider spiller man med, at de resterende terninger (dem som ikke giver en kombination) Ikke kan afgøre en match, hvor to spillere slår det samme. Hvis man spiller med denne regel og to eller flere spillere slår det samme, afgør man matchen ved at slå om.

Spilleregler til Poker

Her er de basale regler. For 2-8 spillere. Man skal bruge fem terninger, papir og blyant plus del samme antal jetoner til hver spiller.
Formål med spillet: At vinde jetoner ved at slå den højeste kombination i hver runde.
Sådan spiller man poker: Før hver runde, så skal alle deltagere lægge en jeton i puljen. Turen går med urets retning. Når man har tur, så slår man med alle fem terninger. Man kan acceptere resultatet eller slå med nogen eller alle terningerne en ekstra gang. Man lægger dem til side, som man ikke
ønsker at slå med igen. Noter resultatet.
Når alle har noteret deres resultat, så er det spilleren med det højeste resultat, der vinder puljen. Man kan spille så mange runder man ønsker.

Spilleregler til Lucky Dice

Denne variant spilles efter samme regler som for Poker, men værdien af terningerne er lidt
anderledes. Alle slag med fire ens er lige. Det betyder, at Konge-Konge-Konge-Konge ikke er bedre end 10-10-10-10. Det samme gælder for
Fem Ens, Fuldt Hus, Straight, Tre Ens, To Par og Et Par. Det er kun kombinationen som sådan der gælder og ikke om den består at Esser, Kon9er etc. Man bruger heller ikke de terninger som ikke danner en kombination, til at afgøre situationer hvor to eller flere spillere er lige.
Formål med spillet: At vinde jetoner ved at slå den højeste kombination i hver runde.
Sådan spiller man: Hver spiller slår kun en gang (det er ikke tilladt at slå flere gange) og den hø Oslo vinder puljen. Hvis to eller flere spillere står lige, f.eks. de har alle slået Tre Ens, så skul de, og kun dem, putte en ekstra jeton i puljen og slå igen.
Hvis der igen er to eller flere spillere som står lige, skal de igen putte en ekstra jeton i puljen og slå igen.
Sådan fortsætter man indtil der findes en vinder af runden. Vinderen tager puljen. Det kan blive meget dyrt at komme ind som nummer to I en runde med Lucky Dice.

Spilleregler til Five Aces

Endnu en poker variant for 2-8 deltagere. Som ved Lucky Dice, men man skal også bruge papir og blyant plus det samme antal jetoner til hver deltager.
Formål med spillet: At slå fem Esser i så få slag som muligt.
Sådan spiller man: Før hver runde så skal alle spillere lægge en jeton i puljen. Turen går med urets retning. Når man har tur, så slår man med alle fem terninger og lægger alle Esser fra i hvert slag. Slå igen med de resterende terninger og læg igen Esser fra.

Blive ved med at slå, indtil alle terninger viser et Es. Man skal holde styr på, hvor mange slag man bruger. Antallet af slag noteres på pointskemaet.
Den spiller, der bruger færrest slag, vinder og må tage puljen.

Spilleregler til Easy Money

Her er et pokerspil, som lidt ligner spillene med enarmede maskiner i kasinoer. For 2-8 spillere. Man skal bruge fem terninger og 15 jetoner til hver spiller.
Formål med spillet: At vinde jetoner ved at slå høje kombinationer.
Sådan spiller man: Hver spiller lægger først 10 jetoner i puljen. Turen går med urets retning. Når man har tur, så skal man først lægge en ekstra jeton i puljen og herefter slå med alle fem terninger. Resultatet af dit slag afgør, hvor mange jetoner du må tage fra puljen.
Fem Esser: Tag 30 jetoner fra puljen.
Alle andre Fem Ens: Tag 20 jetoner fra puljen.
Fire Esser: Tag 15 jetoner fra puljen.
Alle andre Fire Ens: Tag 12 jetoner fra puljen.
Fuldt Hus: Tag 10 jetoner fra puljen.
Stralght: Tag 8 jetoner fra puljen.
Tre Esser: Tag 6 jetoner fra puljen.
Alle andre Tre Ens: Tag 4 jetoner fra puljen.
Et par med Esser plus et andet vilkårligt par: Tag 2 jetoner fra puljen.
Alle andre To Par: Lav et ekstra kast.
Hvis en spiller tømmer puljen, så er runden slut. Hvis der er jetoner tilbage i puljen efter at en spiller har afsluttet sin runde, så deles disse jetoner ligeligt mellem spillerne. Hvis der er de sidste jetoner ikke kan deles ligeligt, så slår man om de sidste jetoner. Højeste slag vinder. Man kan også vælge at lade disse jetoner indgå i den næste pulje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *