Syvere terningspil

By | marts 29, 2014

I de fleste terningespil skal man opnå det højeste antal point. Dette spil er modsat. For 2-8 deltagere. Man skal bruge seks terninger, papir og blyant.

Spilleregler til terningespillet Syvere

Formål med spillet: At blive den sidste tilbageværende deltager i spillet, ved at opnå så få point som muligt.
Sådan spiller man: Vælg en spiller, som skal begynde. Turen går med urets retning.
Man spiller over flere runder og efter hver runde er det spilleren til højre for den som startede forrige runde, som skal begynde.
Den som skal begynde skal slå med alle seks terninger. Efter hvert kast lægger man par til side, som giver summen 7. Man må gerne fortsætte med at slå med de resterende terninger. Efter 3. forsøg med et slag, eller før, så scorer man det antal point som svarer til de terninger, man sidder tilbage med.
Eksempel: Det første slag giver 2-2-4-5-6-6-. Man lægger 2 og 5 til side, da de giver syv tilsammen. Så slår man med de fire sidste og får 1-6-1-2. Man kan nu lægger i og 6 til side og vælger ikke at slå flere slag. Da man sidder tilbage med en 1’er og en 2’er, så lægges de sammen og man får 3 point.
Nu gå turen videre til næste deltager. Bemærk, at de ikke må bruge flere slag end den som startede runden. Hvis den der startede brugte alle sine tre slag, så må de andre også bruge tre slag, hvis de ønsker. Hvis han/hun kun brugte et slag, så skal de andre også bruge et slag. Point noteres for hver deltager og når man har noget hele vejen rundt, så skal den deltager, som sidder til højre for ham/hende som startede runden, starte en ny runde. Denne runde spilles på samme måde og pointene lægges sammen.
Lige så snart en spiller når 77 point, så udgår vedkommende al spillet. Den sidste tilbageværende spiller er selvfølgelig vinder at spillet. Hvis alle de tilbageværende spillere bliver slået ud i samme runde, så er det deltageren med færrest point, som vinder. Hvis der stadig er uafgjort, så er vinderen den deltager, som havde færrest point inden den sidste runde blev spillet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *