Hvad ved du om Danmark?

By | november 21, 2013

Hvad ved du om danmark

Hvad ved du om Danmark? er et sjovt quizspil om Danmark. Få testet din viden om Danmark med 2400 spørgsmål fordelt udover kategorierne: Historie, Almen Viden, Sport, Kultur, Natur og Geografi. Er du til quizspil? og vil du samtidig gerne teste/træne din viden om det land du lever i er dette lige et spil for dig.

Hvad ved du om Danmark? kan spilles af 2-6 spillere fra 12 års alderen af. Et spil tager fra 45 minutter og opefter.

 

Hvad ved du om Danmark? Spilleregler

Formål med spillet:

Ved at svare korrekt på spørgsmålene fra de 6 kategorier, så modtager man en puslespilsbrik til sit Danmarks puslespil. Når man har samlet sit puslespil, skal man rykke mod centrum. Hvis man herefter er den første spiller, som svarer korrekt på yderligere tre spørgsmål, så vinder man spillet!

Spørgsmålskort:

Spørgsmålene er inddelt i seks forskellige kategorier. Disse kategorier er: Historie, kultur, natur, geografi, sport og blandet. Hvert kort har et spørgsmål fra alle seks kategorier. Farven foran spørgsmålet passer til farven på feltet på spillepladen (Billede 2). Svarene til spørgsmålene findes på bagsiden af kortet. Før spillet starter skal man blive enige om, hvor korrekt man skal svare på spørgsmålene. F.eks. hvis navnet på en person efterlyses, så kan man blive enige om, at det er nok med efternavnet og at datoer/årstal må svinge lidt til hver side.

Før spillet starter:

Spørgsmålskortene placeres i fire bunker på bordet med spørgsmålssiden opad. Hver spiller vælger en brik og stiller den på et af de fire hjørnefelter på spillepladen (Billede 1). Der kan være mere end en spiller på samme felt. Hver spiller slår med terningen, og den spiller som slår højest, skal starte. Turen går med urets retning.

Sådan spiller man:

Slå med terningen og flyt din brik i vilkårlig retning det antal felter, som terningen viser. Nu skal du svare på et spørgsmål (Billede 2) fra en kategori med samme Hvis dit svar er forkert, eller hvis du slet ikke svarer på spørgsmålet, så er din tur slut og turen går videre til næste deltager.Hvis dit svar er korrekt, så modtager du en puslespilsbrik i samme farve som den kategori du har svaret på. Læg puslespilsbrikken foran dig på bordet. Turen går nu videre til næste deltager.Hvis du svarer korrekt på et spørgsmål i en kategori, hvor du allerede har en puslespilsbrik, så får du ikke endnu en puslespilsbrik i denne farve. Du må i stedet kaste terningen en gang mere og flytte din brik, for så igen at svare på et nyt spørgsmål. Fortsæt på denne måde indtil du svarer forkert, eller du modtager en puslespilsbrik for korrekt svar. Herefter går turen videre til næste spiller.

hvad ved du om danmark indhold

Ryk mod centrum:

Når du har samlet dit puslespil med seks forskellige brikker, så skal du flytte mod et af hjørnefelterne efter eget valg. Du behøver ikke slå nøjagtigt antal for at stoppe på hjørnefeltet.I din næste tur, så starter du med at rykke mod centrum af spillepladen (Billede 3). På din vej mod centrum, findes der to spørgsmålsfelter. Du skal ikke slå med terningen for at rykke din spillebrik. I stedet skal du svare korrekt på de to spørgsmål, som er angivet på spillepladen.Hvis du svarer korrekt, så flytter du din brik til næste spørgsmålsfelt og svarer på dette spørgsmål i din næste tur.

Vinderen:

Når du har svaret korrekt på de to spørgsmål fra spørgsmålsfelterne, så må du flytte din brik ind på feltet i centrum (Billede 3). Næste gang du har tur, skal du så svare på et spørgsmål i en kategori, som din sidemand til højre for dig har udvalgt. Han/hun skal vælge kategorien før end han/hun ser spørgsmålet.Hvis du svarer korrekt, så har du vundet spillet.Svarer du forkert, så bliver du stående på feltet i centrum. I din næste tur, så skal du svare på et nyt spørgsmål, fra en vilkårlig kategori, som din sidemand til højre for dig har udvalgt.

Spilvariationer:

Brug kun ydercirklen på spillepladen. Prøv at samle så mange puslespilsbrikker som muligt. Spillet er slut, når alle puslespilsbrikker er samlet. Spilleren med flest brikker har vundet spillet.Brug spørgsmålskortene uden spillepladen. Kast terningen, som bestemmer, hvor mange spørgsmål, du skal svare på. Du vinder kortet, hvis du svarer korrekt. Spilleren som har samlet flest kort, efter en aftalt spilletid, vinder spillet.Du må kun rykke din spillebrik i urets retning på spillepladen.Man kan også spille i hold. Før spillet starter, skal man beslutte om holddeltagerne må diskutere spørgsmålet indbyrdes før der svares.

Du kan finde mere information om spillet på Tactic’s hjemmeside 

Alternativt kan du også prøve Leverpostej, Jantelov og Klaphatte  som er endnu et fantastisk spil om det at være dansker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *